Tekst objavljen: 03.12.2018 10:36        


Kompanija Dunav osiguranje (DNOS) ostvarila je dobit u prvih devet meseci ove godine u iznosu od 1,44 milijarde dinara, što je za 52,6 odsto više nego u istom periodu prošle godine, izjavio je predsednik Izvršnog odbora Dunav osiguranja Mirko Petrović.

Dobit Dunav osiguranja u prvih 9 meseci 1,44 mlrd RSD

Petrović je u izjavi medijima na otvaranju dvodnevne konferencije „Srpski dani osiguranja“ u Aranđelovcu rekao da bruto premija osiguranja kompanije u prvih devet meseci ove godine iznosi 20,05 milijardi dinara i viša je za 2,1 odsto nego u istom periodu lane.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Kaže da su tehničke rezerve, koje predstavljaju buduće obaveze kompanije prema zaključenim polisama osiguranja, obračunate u ukupnom iznosu od 26,5 milijardi dinara, što je, ističe, za 2,32 milijarde dinara ili za 9,6 odsto više nego na kraju prethodne godine.

„Kada se pogledaju naše brojke, mi smo zadržali poziciju lidera na tržištu osiguranja“, rekao je Petrović i naveo da je Dunav prošle godine imao premiju od 211 miliona evra, zaključio oko dva miliona ugovora u osiguranju, rešio blizu 150.000 odštetnih zahteva, i isplatio oko 90 miliona evra osiguranicima.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana