Tekst objavljen: 26.10.2016 11:04        


Kompanija Dunav osiguranje saopštila je da je u prvih devet meseci fakturisala bruto premiju od oko 17,8 milijardi dinara, što je rast od 6,1 odsto u poređenju s istim prošlogodišnjim periodom. 

Dobit Dunav osiguranja u prvih devet meseci 1,17 mil

Vodeću poziciju na srpskom tržištu osiguranja, po visini ukupne premije, kompanija Dunav potvrdila je i u prvoj polovini ove godine sa tržišnim udelom od 27,4 odsto.

Po visini premije, najveće tržišno učešće u posmatranom periodu Dunav osiguranje zabeležilo je u osiguranju imovine od požara i drugih opasnosti - čak 41,3 odsto, potom slede ostala osiguranja imovine - 40,6 odsto, te osiguranje od opšte odgovornosti - 36,3 odsto i osiguranje od auto-odgovornosti sa 34,8 odsto tržišnog učešća. U periodu januar-septembar ovo najveće domaće osiguranje ostvario je neto dobit od 1,17 milijardi dinara, dodaje se u sopštenju kompanije.

Država je većinski vlasnik Dunava sa 94,1 odsto akcijskog kapitala nakon što je pre dve godine sprovela dokapitalizaciju ove kompanije, ali treba napomenuti da je u vlasničkoj strukturi i dalje dominantan društveni kapital koji čini 51,9 odsto ukupnog kapitala. 

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana