Tekst objavljen: 21.01.2019 14:04        


Komercijalna banka (KMBN) je u 2018. godini ostvarila najbolji poslovni rezultat u poslednjih deset godina, s obzirom da očekuje profit od oko 8,3 milijardi dinara, odnosno preko 70 miliona evra.

Dobit Komercijalne banke oko 8,3 mlrd RSD u 2018.

„Banka je preokrenula trend u 2018. godini u odnosu na poslednje četiri godine u kojima je imala smanjenje tržišnog učešća što je uticalo na njenu profitabilnost i produktivnost . Od ovog dosta dugog silaznog trenda, uspeli smo u poslednja tri kvartala 2018. da preokrenemo trend i gotovo sve pokazatelje poslovanja usmerimo u pozitivnom smeru", rekao je za Tanjug predsednik Izvršnog odbora banke Vladimir Medan.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

On je dodao da je matična banka ostvarila profit pre oporezivanja od 8,1 milijardu dinara, dok će na konsolidovanom nivou kada se pridodaju rezultati podružnica u Banjaluci i Podgorici ukupan krajnji rezultat biti oko 8,3 milijarde dinara.

Podsetimo, prošle godine, Komercijalna banka je imala nekonsolidovanu dobit pre oporezivanja od 7,2 milijarde dinara i konsolidovani rezultat od 7,3 milijarde dinara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana