Tekst objavljen: 21.06.2017 12:05        


Dobit Komercijalne banke u prvih pet meseci ove godine iznosila je oko 3,56 milijardi dinara, ili oko 29 miliona evra, što je za 1,88 milijardi dinara više nego što je bilo planirano, saopštilo je rukovodstvo te banke.

Dobit Komercijalne banke u prvih pet meseci 29 miliona

Predsednik Upravnog odbora Komercijalne banke Vladimir Krulj je na konferenciji za novinare istakao da taj poslovni rezultat pokazuje da ta banka poseduje veliki potencijal za dalji rast, kako na bankarskom tržištu Srbije, tako i na bankarskom tržištu regiona, ali i ukazuje na njenu realnu vrednost. Predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke, Aleksander Piker, je rekao da je za ovu godinu planirana dobit banke od 37 miliona evra. U odnosu na prošlogodišnje rezultate u prvih pet meseci ostvareni pozitivan rezultat u ovoj godini je bolji za 1,65 milijardi dinara.

Siguran sam da će ovi pozitivni trendovi u poslovanju biti nastavljeni tako da ćemo i do kraja godine imati pozitivne bilanse, ocenio je Piker i dodao da su i drugi pokazatelji poslovanja banke izuzetno povoljni. Na pitanje kada se očekuje privatizacija Komercijalne banke, Krulj je rekao da to zavisi od odluke akcionara banke, ali da menadžment radi na tome da poveća vrednost banke i njeno tržišno učešće, posebno u delu poslovanja sa privredom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana