Tekst objavljen: 19.04.2017 15:17        


Nakon što je u prošloj godini usled velikih troškova otpisa i rezervisanja objavila gubitak od 8,1 milijardu dinara, Komercijalna banka je u prvom kvartalu ostvarila dobitak u iznosu od 2,48 milijardi dinara (oko 20 miliona evra), što je za 1,5 milijardi dinara više od dobitka planiranog biznis planom za ovu godinu, objavila je ova banka. 

Dobit Komercijalne banke u prvom kvartalu 2,5 mlrd RSD

U istom periodu 2016, Komercijalna je zabeležila dobit od 1,4 milijarde dinara, da bi tokom godine visoki troškovi na ime otpisa loših plasmana doveli do negativnog krajnjeg rezultata.

„Ovo su prvi rezultati reorganizacije Komercijalne banke koju je u proteklih nešto više od godinu dana realizovao novi menadžment, u cilju daljeg jačanja pozicije Komercijalne banke na tržištu Srbije ali i regiona“, izjavio je povodom kvartalnih rezultata predsednik upravnog odbora banke Vladimir Krulj. On očekuje da će ovako pozitivni trendovi u poslovanju biti nastavljeni i tokom 2017. godine.

Po visini akcionarskog kapitala, Komercijalna banka zauzima drugu poziciju na tržištu, pokazatelj adekvatnosti kapitala iznosi 26,97 odsto, dok je nivo štednje u banci na kraju prošle godine dostigao 1,59 milijardi odsto, navodi se u saopštenju. Na kraju decembra, sa aktivom od 400 milijardi dinara, Komercijalna banka je držala 12,3 odsto domaćeg bankarskog tržišta. 2018. ta stopa pasti na 15,6 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana