Tekst objavljen: 03.09.2018 11:12        


Niška duvanska industrija Philip Morris Operations zabeležila je blagi pad poslovanja u prvih šest meseci tekuće godine, pokazuju finansijski izveštaji objavljeni na sajtu kompanije.

Dobit Philip Morris-a 1,7 mlrd RSD, pad od 4%

Poslovni prihod kompanije u periodu januar-jun iznosio je neznatno preko 10 milijardi dinara, što predstavlja smanjenje od 1,1 odsto u odnosu na isti period protekle godine. Prihod na inostranom tržištu pao je 16 procenata na 3,9 milijardi dinara, delimično usled više bazne osnove u protekloj godini (jednokratni uticaj priznavanja prihoda od prodaje proizvoda u januaru 2017).

Na domaćem tržištu je ostvaren rast prodaje od 11,8 odsto na 6,1 milijardu dinara. Poslovna dobit kompanije u periodu januar-jun pala je 6,9 odsto na 1,9 milijardi dinara, dok je neto dobit, usled nešto boljeg rezultata iz finansiranja, oslabila 3,8 odsto na 1,7 milijardi dinara. Kompanija je u 2017. ostvarila dobit od 3,8 milijardi dinara koju je u potpunosti podelila akcionarima putem dividende. Vlasnici prioritetnih akcija kojima se trguje na Beogradskoj berzi primili su iznos od 358,25 dinara što na poslednjoj ceni od 3.412 dinara daje dividendni prinos od 10,5 procenata.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana