Tekst objavljen: 12.04.2018 9:27        


Ministarstvo privrede je donelo Odluku o prodaji akcija Sunca iz Sombora (SNCE) u vlasništvu Akcionarskog fonda, u kojoj se navodi da će se postupak prodaje sprovesti na tržištu hartija od vrednosti, u skladu sa zakonom.

Država se sprema da proda akcije Sunca

Obaveštavamo sve zainteresovane da će se Ministarstvo privrede uključiti u trgovanje akcije Izdavaoca Sunce ad Sombor u vlasništvu Akcionarskog fonda na Beogradskoj berzi, a trgovanje će se odvijati u skladu sa Zakonom o tržištu kapitala i Pravilima poslovanja Beogradske berze, objavljeno je na sajtu Ministarstva privrede. Akcionarski fond će na prodaju ponuditi kompletan udeo u Suncu, koji iznosi 31.197 akcija, odnosno 21,8 odsto od ukupne emisije akcija. Poslednja cena po kojoj se trgovalo akcijama Sunca iznosi 3.935 dinara. Pančevačko preduzeće Komak-pan je nedavno kroz javnu ponudu otkupilo nešto više od 21 odsto udela u somborskoj uljari, te od tada kontroliše 69,44 odsto udela u vlasništvu ove kompanije.

Ukoliko kroz trgovanje na Beogradskoj berzi otkupi ponuđeni državni paket Komak-pan će vlasnički udeo podići na preko 90 odsto i time stvoriti uslove za prinudni otkup akcija (uglavnom od malih akcionara), odnosno dobiti mogućnost da akcionarsko društvo pretvori u društvo sa ograničenom odgovornošću, te bez uvida javnosti raspolaže imovinom preduzeća. Takav ishod verovatno vodi ka još prošle godine najavljenoj prodaji somborskog Sunca Bimalu iz Brčkog.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana