Tekst objavljen: 09.02.2017 11:11        


Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) prodala je vlasnički udeo u kompaniji Agri Europe, vodećoj agribiznis grupi koja je registrovana na Kipru, a uglavnom posluje u Srbiji i Ukrajini, saopšteno je iz te banke. e Ljajić za agenciju Beta. On je dodao da je za članstvo u STO neophodno obaviti multilateralne kao i bilateralne pregovore sa svakom zemljom.

EBRD prodao udeo u kompaniji Agri Europe

U saopštenju nije navedeno kome je prodat vlasnički udeo, kao ni iznos transakcije. EBRD je ušao u vlasničku strukturu Agri Europe 2013. godine investicijom u iznosu od 50 miliona evra kako bi podržala ekspanziju poslovanja (u poljoprivredi i mesnoj industriji) kroz ulaganje u infrastrukturu silosa, poljoprivredne opreme i finansiranje obrtnih sredstava.

Miljan Ždrale, regionalni direktor EBRD za sektor agribiznisa u centralnoj i jugoistočnoj Evropi, je izjavio da su partnerstvo, saradnja i angažovanje sa Agri Europe kompanijom proizveli korisne rezultate za sve. Agri Europe je kompanija u privatnom vlasništvu i jedna od najvećih, vertikalno integrisanih agribiznis kompanija na Balkanu koja posluje u sektorima mesne i šećerne industrije kao i poljoprivredi.

Kompaniju čine MK Grupa (srpski proizvođač i trgovac poljoprivrednim proizvodima), Carnex (vodeći srpski proizvođač mesa), Sunoko (vodeći srpski proizvođač i izvoznik šećera) i AgroInvest (ukrajinski ogranak, aktivan u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji).

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana