Tekst objavljen: 11.05.2017 15:15        


Jedna od najvećih svetskih medijskih kuća za proizvodnju zabavnog programa, Walt Disney, objavila je solidne rezultate za drugi kvartal, koji su ostali u senci problema sa kojima se duže vreme suočava kablovska mreža ESPN.

ESPN ponovo spustio profitabilnost Disney-a

Disney je u periodu januar-mart zabeležio rast dobiti po akciji od 15 odsto na 1,5 dolara sa 1,3 dolara zabeleženih u istom kvartalu prošle godine, a iznad prognoziranih 1,41 dolara po akciji. Prihod je u poslednjem kvartalu dostigao 13,36 milijardi dolara što je neznatno ispod očekivanja tržišta od 13,45 milijardi dolara.

Tematski parkovi su zabeležili rast posećenosti i prihoda od devet odsto na 4,3 milijarde dolara, dok je operativni profit skočio 20 odsto. Filmski biznis je zabeležio rast operativnog profita od 21 odsto uprkos blagom padu prihoda na 2,03 milijarde dolara. ESPN je nastavio da gomila probleme, pretrpevši pad profitabilnosti usled većih programskih troškova vezanih za prenose američkog koledž fudbala i NBA lige.

Prihod medijskog segmenta poslovanja porastao je tri odsto na 5,95 milijardi dolara, ali je operativna dobit pala tri odsto na 2,22 milijade dolara. Ovo je bio i glavni razlog velikog pritiska na akcije Disney-a na jučerašnjem trgovanju koje su oslabile 2,2 odsto na 109,7 dolara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana