Tekst objavljen: 22.07.2016 12:22        


Aerodromi širom bivše Jugoslavije uslužili su u prvih šest meseci 8,3 miliona putnika, dok je deset od njih ostvarilo rekordne rezultate. Među glavnim gradovima ex-yu zemalja, Skoplje i dalje drži poziciju najbrže rastućeg aerodroma sa stopom od skoro 25 odsto (757.850 putnika). 

EX-YU aerodromi zabeležili rekordnu prvu polovinu god

Tri najveća hrvatska aerodroma nastavila su da beleže rekordne rezultate u prvih šest meseci (Zagreb +5,7, Split +12,6, Dubrovnik +15,2 procenta).

Jedina dva prestonička aerodroma koja su registrovala pad broja putnika su beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) i Aerodrom Ljubljana sa smanjenjem od 1,2 i 4,5 odsto, respektivno. Beogradski Aerodrom je uslužio 2,1 milion putnika, a slabiji rezultat je posledica pre svega odluke nacionalnog operatera, Air Serbia, da konsoliduje zimski red letenja.

S obzirom na činjenicu da značajan deo putnika na beogradskom Aerodromu dolazi preko letnjih čarter letova, politička nestabilnost u Turskoj, Egiptu i Tunisu mogli bi dodatno usporiti rast broja putnika na ovom aerodromu. S druge strane, Aerodrom Ljubljana beleži veliki pad u drugom kvartalu kao posledica redukcije mreže avio-prevoznika Adria Airways i smanjenog broja čarter letova.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana