Tekst objavljen: 18.04.2017 12:45        


Nacionalni avio-prevoznici na teritoriji bivše Jugoslavije najavljuju promenljive rezultate u tekućoj godini, nakon što su lani zabeležili rekord prevezevši 6,6 miliona putnika.

Ex-Yu avio-prevoznici lani prevezli 6,6 miliona putnika

Er Srbija, koja predstavlja lidera u regionu, ove godine će rasti usporenijom stopom i tokom letnjeg reda letanje imaće manji broj avio-operacija u odnosu na isti period prošle godine, ali će pojačati postojeće kapacitete na uskotrupnoj floti letelica.

Er Srbija je u periodu januar-mart zabeležila rast broja putnika od sedam odsto, prema preliminarnim podacima, dok za 2017. planira promenu poslovnog modela koji će “omogućiti ubrzani rast”, prema ranijim navodima uprave. Er Srbija je lani prevezla 2,62 miliona putnika, odnosno tri odsto više u odnosu na godinu pre. Croatia Airlines očekuje da će ove godine prevesti preko dva miliona putnika, što bi trebalo da bude novi rekord, nakon prošlogodišnjih 1,94 miliona (rast od pet procenata).

Slovenački Adria Airways još uvek nije objavio zvanične podatke za prošlu godinu, ali se očekuje da je prevezao 1,45 miliona putnika (rast od 13,1 odsto). Crnogorski Montenegro Airlines, nakon minornog prošlogodišnjeg rasta, u 2017. očekuje pad broja putnika usled konsolidacije broja avio-operacija i optimizacije mreže linija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana