Tekst objavljen: 05.12.2016 13:05        


Hrvatska Financijska agencija (Fina) oglasila je aukciju za prodaju celokupne imovine TLM Aluminiuma, vredne više od 750 miliona kuna (oko 100 miliona evra), a ponude će biti primane elektronskim putem od 7. do 20. februara sledeće godine.

Fina traži kupca za šibenački TLM Aluminium

Ranije je Trgovački sud u Zadru odredio je da TLM ne može biti prodat za manje od tri četvrtine cene, što predstavlja iznos od 565 miliona kuna. U slučaju neuspeha prve aukcije, na drugoj će se tražiti polovina te cene odnsono 376 miliona kuna, a na eventualnoj trećoj auckiji četvrtina cene odnosno 188 miliona kuna. Ako na prve tri aukcije ne bude zainteresovanih, TLM će biti prodat za jednu kunu.

Aukcija je korak ka rešavanju sudbine TLM-a nakon što je u decembru prošle godine proglašen stečaj te nakon što se Skupština poverilaca u martu ove godine složila s predlogom stečajnog upravnika da se preduzeće iznajmi slovenačkom Impolu koji je na posao vratio tristotinjak ljudi i uložio oko sto miliona kuna u proizvodnju.

Impol, koji s TLM-om ima ugovor o zakupu, vrlo je zainteresovan za kupovinu. Impol je u ovom preduzeću trebalo da bude do završetka stečaja, a reč je o godinu i po dana od ročišta na Trgovinskom sudu 9. marta. Još uvek nije poznato da li će se za kupovinu TLM-a javiti samo Impol ili će biti još zainteresovanih kupaca.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana