Tekst objavljen: 25.04.2017 14:45        


Nemački Fresenius nalazi se blizu dogovora da preuzme generičku farmaceutsku kompaniju, Akorn, u transakciji vrednoj više od 4 milijarde dolara koju bi trebalo nemačka kompanija da plati isključivo u novcu.

Fresenius blizu dogovora o preuzimanju Akorna

Preuzimanjem ove kompanije, Fresenius bi dodao oko milijardu dolara godišnjih prihoda, pritom značajno povećavši prisustvo u lekovima za zaštitu očiju i drugim oblastima koje su nešto imunije na cenovni pritisak generičkih kompanija.

Očekuje se da preuzimanje američke kompanije bude u rasponu 33-35 dolara po akciji, što je neznatno viši nivo od cene jučerašnjeg zatvaranja.

Akcije Akorna dobile su na vrednosti preko 30 odsto nakon što je kompanija 7. aprila potvrdila da je u pregovorima sa Fresenius-om oko potencijalne transakcije. Očekuje se da ovo preuzimanje značajno poveća Fresenius-ovu paletu generičkih lekova koje se u SAD nalaze pod jakih cenovnim pritiskom, nakon što je američki regulator omogućio brže odobravavnje novih lekova, podstičući konkurenciju.

Akorn je u martu saopštio da ove godine očekuje blagi pad prihoda, pre svega usled nižih cena lekova i povećane konkurencije za njegov ključni proizvod, efedrin, koji stimuliše centralni nervni sistem.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana