Tekst objavljen: 23.06.2016 15:57        


Današnji trgovački dan obeležila je skromna realizacija uz blagu negativnu korekciju oba berzanska indeksa. Indeks najlikvidnijih akcija Belex15 oslabio je 0,2% na 619,1 poen, dok je ukupna realizacija u trgovanju iznosila 7,1 milion RSD (57 hiljada EUR).

FW: Belex, dnevni izveštaj

Najprometnija akcija bio je građevinar Energoprojekt holding (ENHL) sa ostvarenim prometom od 2,9 miliona RSD, uz nepromenjen nivo cene od 1.200 RSD. Naftna industrija Srbije (NIIS) beleži skromnu realizaciju od 0,9 miliona RSD, uz nastavak pozitivnog trenda već treći uzastopni dan, okončavši trgovanje u plusu 1,1% na 636 RSD.

Beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) zadržao je negativan trend i oslabio dodatnih 0,3% na 900 RSD uz realizaciju od 0,9 miliona RSD. Najveća domaća mlekara Imlek (IMLK) ojačala je 1,8% na 5.700 RSD uz ostvareni promet od 0,3 miliona RSD. Većinski vlasnik ove kompanije, investicioni fond Mid Europa, sprovešće prinudan otkup akcija od manjinskih akcionara u naredna tri trgovačka dana, saopštio je Centralni registar hartija od vrednosti.

Nakon što je skupština 17. juna usvojila odluku o prinudnom otkupu po ceni od 5.829 RSD po komadu, do utorka će otkup, kada su u pitanju i obične i prioritetne akcije ove kompanije, biti sproveden. Najveći pad cene akcija zabeležila je Galenika Fitofarmacija (FITO) od 5,2% na 2.651 RSD uz realizaciju od 0,1 milion RSD, dok je najveći rast cene ostvario pirotski Tigar (TIGR) od 8,1% na 107 RSD uz minorni promet.

Državne dužničke hartije danas nisu registrovale promet.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana