Tekst objavljen: 22.11.2016 10:30        


Generalni direktor pirotske kompanije Tigar, Branislav Čurić, i gradonačelnik Pirota Vladan Vasić potpisali su juče ugovor o konverziji oko 90 miliona dinara duga koji ta fabrika ima prema gradu, a na osnovu zaključka Vlade Srbije o konverziji duga kompanije u trajni kapital.

Grad Pirot konverovao dug u kapital Tigra

Čurić je zahvalio lokalnoj vlasti i gradonačelniku što su preporuku i zaključke Vlade u veoma kratkom roku sproveli. Tigar se u prethodnih osam decenija razvijao sa lokalnom samoupravom i ovo je još jedan korak i podrška nama da budemo aktivan član lokalne zajednice.

Mi smo već potpisali nekoliko ugovora o konverziji duga sa Fondom penzijsko-invalidskog osiguranja, Fondom zdravstvenog i socijalnog osiguranja i Jubmes bankom, a sada sa gradom Pirotom, rekao je Čurić. On je dodao da je dug Tigra oko 50 miliona EUR, a konverzijom duga biće oslobođeno oko 22 miliona EUR.

Vlada Srbije je na sednici 13. septembra donela Zaključak kojim se daje saglasnost da se dospela i nenaplaćena potraživanja Republike Srbije prema kompaniji Tigar po osnovu javnih prihoda republičkog budžeta konvertuju u trajni ulog države i preporučuje poveriocima, kod kojih država ima udeo u vlasništvu, da svoja potraživanja konvertuju u trajni ulog u kapitalu društva.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana