Tekst objavljen: 28.10.2016 15:41        


Beogradski Halkbank, koji posluje pod kontrolom istoimene turske banke, ostvario je u prvih devet meseci tekuće godine dobitak od 370,5 miliona dinara, dok je u isto vreme prošle godine registrovan minus od 25,1 milion dinara. Posmatrano samo u trećem kvartalu, Halkbank je zabeležio gubitak od 33,9 miliona dinara. 

Halkbank u prvih devet meseci ostvario 370 miliona RSD

Neto prihod od kamata u prvih devet meseci ove godine porastao je šest odsto na 906,9 miliona dinara, dok je neto prihod od naknada i provizija neznatno oslabio na 420 miliona dinara.

Glavni doprinos krajnjem rezultatu, kao i prvih šest meseci, dale su bilansne pozicije koje se tiču otpisa i rezervisanja. Neto prihod po osnovu umanjenja obezvređenih finansijskih sredstava iznosio je 33,7 miliona dinara, dok je u istom periodu prošle godine registrovan rashod od 520,4 miliona dinara.

Aktiva Halkbanka na kraju septembra iznosila je 33,7 milijardi dinara što predstavlja rast od 5,6 odsto od početka godine.

Obične akcije Halkbanka skočile su ove godine na Beogradskoj berzi 45,5 odsto na 8.000 dinara, dok trenutna tržišna kapitalizacija banke, računajući sve klase akcija, iznosi 2,9 milijardi dinara (23,4 miliona evra).

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana