Tekst objavljen: 09.11.2017 12:02        


Nemački proizvođač cementa i građevinskog materijala, HeidelbergCement, objavio je da je povećao dobit u trećem tromesečju zahvaljujući prevremenom smanjenju troškova povezanom s preuzimanjem Italcementi grupe. EBITDA pokazatelj porastao je 5% na 1,06 milijardi EUR. Neto dobit skočila je 42% na 481 milion EUR.

HeidelbergCement povećao dobit ali smanjuje troškove

Ova kompanija preuzela je Italcementi grupu kroz akviziciju vrednu 4 milijarde USD. U martu ove godine povisili su planirane uštede vezane za tu akviziciju uz obrazloženje da su prošle godine znatno brže ukidali radna mesta nego što je bilo planirano. Navedeno je da su troškovi već smanjeni za 254 miliona EUR, nadmašivši time planirane uštede za ovu godinu od 175 miliona EUR.

Prihodi su u trećem kvartalu porasli 4% na 4,6 milijardi EUR. HeidelbergCement je potvrdio procene godišnjih poslovnih rezultata prema kojima se očekuje umereno povećanje prihoda, kao i znatan rast dobiti pre jednokratnih stavki. Na jučerašnjem trgovanju, nakon objave rezultata, vrednost akcija ove kompanije porasla je 6,6% na 90,4 EUR, dok od početka godine akcije beleže rast od 2%.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana