Tekst objavljen: 31.03.2017 14:29        


Švedski prodavac odeće i obuće, Hennes & Mauritz (H&M), objavio je juče da je neto dobit kompanije u prvom kvartalu pala za tri odsto u odnosu na godinu dana ranije, a stroga kontrola troškova nije uspela da nadomesti slabiju prodaju.

H&M zabeležo blagi pad neto dobiti, novi brend u planu

Neto dobit u prvom kvartalu, koji obuhvata period od 1. decembra do 28. februara 2017. godine, iznosila je 2,46 milijardi švedskih kruna (277,1 milion dolara) naspram 2,55 milijardi švedskih kruna zabeleženih godinu dana ranije, dok su analitičari prognozirali realizaciju 2,34 milijardi kruna.

Kompanija je navela da generalno otežano posluje na tržištima Evrope i Amerike, što se negativno odrazilo i na njenu prodaju. U narednom periodu posebna pažnja biće usmerena upravo na tržišta koja nisu poslovala dobro, u pogledu zatvaranja pojedinih objekata, zatim investiranja u nova logistička rešenja sa većim stepenom automatizacije.

H&M je najavio novi brend koji će biti pokrenut početkom jeseni, pod nazivom Arket, koji će obuhvatati odeću za muškarce, ženu i decu, kao i mali asortiman kućnih proizvoda. Akcije H&M-a oslabile su na jučerašnjem trgovanju četiri procenta na 227,7 kruna.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana