Tekst objavljen: 07.11.2017 13:46        


Međunarodna finansijska korporacija (IFC), članica Svetske banke, odobrila je Opportunity banci Srbija (OBS) zajam od 775 miliona dinara (oko 6,5 mil EUR) za finansiranje poljoprivrednika i mikro i malih preduzeća (MSE), kako bi oni mogli da razvijaju svoje poslovanje i generišu nove poslove.

IFC i Opportunity DALJU 6,5 mil EUR za poljoPRIVREDU

IFC će takođe pružati savetodavne usluge OBS, u razvoju strategije digitalizacije, saopšteno je danas iz te afilijacije Grupe Svetske banke. Prvi kredit IFC-a u dinarima pomoći će OBS-u, banci koja je fokusirana na pružanje finansijskih usluga poljoprivrednicima i mikro preduzećima, da dalje širi svoj portfolio. Tomas Lubek, regionalni menadžer IFC-a za centralnu i jugoistočnu Evropu, istakao je da će zajam IFC-a pomoći razvoj OBS-a i proširenje finansijskih mogućnosti za domaće poljoprivrednike i mala preduzeća, dok će angažovanje u pogledu savetodavnih usluga pomoći Opportunity banci da započne digitalizaciju svojih aktivnosti u skladu sa najboljim međunarodnim praksama.

Vladimir Vukotić, predsednik Izvršnog odbora OBS-a, dodao je da će kreditne i savetodavne usluge IFC-a pomoći banci da ojača svoju dugoročnu posvećenost podršci ovom segmentu, s obzirom na to da se fokusira na održivi rast i dalju diverzifikaciju portfolija malim i srednjim preduzećima. Nove mogućnosti za zapošljavanje, koje stvara privatni sektor, danas su još bitnije u Srbiji u kojoj je vlada započela niz reformi državnih preduzeća. Taj proces će samo povećati ulogu malih i srednjih preduzeća i poljoprivredne proizvodnje u stvaranju radnih mesta, navodi se u saopštenju IFC-a.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana