Tekst objavljen: 19.05.2016 12:19        


Nakon skoro trinaest godina provedenih na domaćem berzanskom tržištu, akcije Imleka biće tokom leta povučene sa Beogradske berze pošto će većinski vlasnik ove kompanije postati jedini akcionar.

Imlek najavio povlačenje sa Beogradske berze

Imlek je sazvao redovnu skupštinu akcionara za 17. jun, na kojoj će, umesto redovnog postupka, u centru pažnje biti donošenje odluke o prinudnom otkupu akcija.

Većinski vlasnik kompanije, Mid Europa, koji poseduje 95,7% akcija Imleka podneo je skupštini zahtev za prinudni otkup preostalih akcija po ceni od 5.829 dinara što je procenjena vrednost ove hartije. Prema aktuelnom domaćem zakonodavstvu, većinski vlasnik koji pređe prag od 90 odsto akcija u akcionarskom društvu ima pravo na prinudan otkup akcija od manjinskih akcionara.

Osim što će prodati akcije Imleka po ceni od 5.829 dinara, svi akcionari koji budu imali taj status 7. juna, učestvovaće i u raspodeli dobiti ove kompanije.

Uprava je predložila skupštini da se deo neraspoređene dobiti u iznosu od 1,82 milijarde dinara (366 dinara bruto po akciji) raspodeli akcionarima na ime dividende koja će biti isplaćena do kraja tekuće godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana