Tekst objavljen: 15.05.2017 9:08        


Izgradnja fabrike za preradu vode u Užicu je u toku, a bez obzira na probleme na početku gradnje, prva faza biće završena u oktobru, kako je i planirano.

Izgradnja fabrike za preradu vode u Užicu teče po planu

Situacija na gradilištu uslovila je i dodatna ulaganja kao što je zamena azbestnih cevi na postrojenju, što nije predviđeno projektom. Za sada se ne zna da li će to uvećati vrednost projekta, jer se sa druge strane beleže i viškovi u materijalu. Radovi na postrojenju započeli su u oktobru prošle godine.

Prvi zastoj bio je uslovljen dalekovodom, koji nije na vreme izmešten. Izuzetno niske temperature u januaru privremeno su zaustavile radove. Ipak, po rečima izvođača, ukupna kašnjenja ne ugrožavaju realizaciju koja se uporedo izvodi u više celina. „Zakašnjenje od nekih 20 dana može se nadoknaditi veoma brzo sa dobrom organizacijom i učešćem svih učesnika u projektu“, rekao je tehnički direktor Jedinstva iz Sevojna Zoran Radibratović.

Nadzor nad delom građevinskih radova i mašinskih instalacija vrši JP Užice razvoj, u kom su zadovoljni kvalitetom izvedenih radova, a u dogovoru sa izvođačem usaglašena je i oprema za mašinske radove sa kojima će se uporedo izvoditi i elektro radovi. Vrednost prve faze radova na fabrici za preradu vode je 400 miliona dinara koje finansira republika, a grad Užice učestvuje sa 10 odsto sredstava.

Druga faza radova još uvek nije ugovorena, a očekuje se da bi država mogla da se uključi u finansiranje i ovog dela projekta. je Energoprojekt holding (ENHL) neznatno oslabio na 1.398 RSD uz promet od skoro 1 milion RSD. Među dobitnicima našle su se akcije Komercijalne banke (KMBN) koje su porasle 3,1% na 1.841 RSD uz promet od 0,2 miliona RSD. Gubitnik dana je Dunav osiguranje (DNOS) koje je zabeležilo pad od 18,5% na 1.207 RSD uz mizeran promet. Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim hartijama.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana