Tekst objavljen: 28.12.2016 15:11        


Generalni direktor Metalca, Petrašin Jakovljević, izjavio je da je 2016. bila veoma uspešna za ovu kompaniju, a izvoz je porastao za 21 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Izvoz Metalca porastao 21 odsto u 2016. godini

"Izvezli smo proizvoda za 25 miliona EUR, pre svega u Rusiju. Radimo sa više trgovinskih lanaca u Francuskoj, gde u narednim godinama očekujemo znatan rast izvoza. Osim toga, naši proizvodi su dolazili do potrošača u Belgiji, Nemačkoj, SAD, Ukrajini, Gruziji i svim zemljama koje okružuju Srbiju.

Ovakav rezultat je posledica višegodišnjeg rada na kvalitetu proizvoda i osvajanju tržišta, ali i blagodareći tome što smo valjano iskoristili svaku priliku koja nam se pružila u poslovanju", rekao je Jakovljević.

On je dodao da su plate zaposlenih uvećane za 12 odsto u ovoj godini, a da se očekuje da bi dobit kompanije u 2016. mogla premašiti nivo od pet miliona evra.

Akcije Metalca predstavljaju jedne od najvećih dobitnika u tekućoj godini sa rastom vrednosti od 37,1 odsto. Na poslednjoj ceni od 1.680 dinara tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 3,4 milijarde dinara (27,7 miliona evra).

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana