Tekst objavljen: 02.11.2016 12:28        


Beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ zabeležio je rekordan promet tokom oktobra sa 438.980 putnika što je rast od 9,3 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine. Kompanija očekuje da se nastavi rast prometa i u novembru s obzirom na jači zimski red letenja.

Jača zimska sezona na Aerodromu pred privatizaciju

Broj avio-operacija biće povećan tokom zimske sezone 2016/17 koja počinje u nedelju za pet procenata. Ukupno 22 avio-kompanije održavaće linije ka 55 destinacija.

Finansijski posmatrano, Aerodrom takođe beleži rast svih pokazatelja. Tokom prvih devet meseci ostvaren je profit od 19 miliona evra, što je povećanje od 13 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Prihodi su dostigli nivo od 54,4 miliona evra (rast od pet procenata).

Ovi solidni finansijski rezultati dolaze uoči nastavka privatizacionog procesa ove kompanije. Očekuje se da će Aerodrom biti prodat ili ustupljen pod koncesiju do sredine naredne godine, a ova poslednja opcija je više verovatna. Mogući interesenti u privatizacionom procesu su Fraport, Vinci, Bouygues, kineski Friedmann Pacific i dve kompanije iz UAE.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana