Tekst objavljen: 15.09.2016 9:42        


Poslove dogradnje i rekonstrukcije fabrike vode u Užicu uradiće firma Jedinstvo iz ovog grada, odlučilo je Ministarstvo građevine nakon završetka tendera, a sve će biti ozvaničeno kad istekne žalbeni rok od 10 dana, piše “Blic”.

Jedinstvo obnavlja fabriku vode u Užicu

Postrojenje za proizvodnju pijaće vode na Cerovića brdu biće obnovljeno i opremljeno u dve faze. Jedinstvo će realizovati prvu fazu čija je vrednost 400 miliona dinara, od čega je država obezbedila 360 miliona.

Zbog pojave algi na jezeru Vrutci, Užičani od februara 2014. piju vodu sa alternativnog izvorišta Sušička vrela na teritoriji Čajetine. Krajem juna ove godine, prilikom potpisivanja ugovora o dodeli novca za fabriku, ministarka Zorana Mihajlović obećala je Užičanima da će posle prve faze, „do kraja ove godine“, ponovo moći da koriste vodu sa Vrutaka.

Termin za početak druge faze još nije dogovoren, nema procene koliko će koštati, niti se još zna ko će finansirati ovaj projekat. Jedinstvo je u prvih šest meseci tekuće godine zabeležilo prihod od 2,8 milijardi dinara što je povećanje od 52 odsto u odnosu na isti period prošle godine i ostvarilo dobit od 53,4 miliona dinara u odnosu na gubitak u istom periodu 2015.

Kompanija je izvestila da ove godina ima punu uposlenost i da na godišnjem nivou očekuje rast prihoda od 20 procenata čime bi se prihod vratio na nivo iz 2014. godine. e dužničke hartije danas nisu zabeležile trgovanje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana