Tekst objavljen: 22.08.2017 14:23        


Kineski proizvođač automobila Great Wall Motor zainteresovan je za kupovinu Fiat Chrysler automobila (FCA), preneo je Reuters izjavu uprave kineske kompanije.

Kineski Great Wall zainteresovan za kupovinu Fiat-a

Reuters je već ranije izvestio da je Great Wall tražio sastanak sa italijanskom kompanijom sa ciljem da formira ponudu za ceo biznis ili samo deo ove auto grupe. “Automotive News” je u odvojenom izveštaju preneo da je Great Wall kontaktirao FCA i iskazao zainteresovanost posebno za brend 'jeep'.

Mediji su dalje preneli da je strateški cilj kineskog proizvođača automobila da postane najveći svetski proizvođač SUV-ova, te da bi im preuzimanje brenda 'jeep'omogućilo brže ispunjenje tog cilja. Prema rečima izvršnog direktora FCA grupe, Serđija Markionea, sa njihove strane takođe postoji interesovanje za strateškim partnerom koji bi pomogao u upravljanju rastućim troškovima, a u skladu sa propisima o razvijanju tehnologija za električna i automatska vozila.

Međutim, zvaničnici ove kompanije su demantovali navode da su ostvarili kontakt sa kineskom stranom. Glasine o mogućem preuzimanju podigle su cenu akcija Fiat-a protekle sedmice za skoro devet odsto, dok su jučerašnje trgovanje okončale skokom od skoro sedam odsto na 11,44 evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana