Tekst objavljen: 04.11.2016 12:29        


Upravni odbor beogradske Komercijalne banke sazvao je redovnu skupštinu akcionara za 1. decembar, a na dnevnom redu su odluke koje se tiču rebalansa biznis plana za tekuću godinu i strategije i biznis plana banke za period 2017-2019. godine.

Komercijalna banka revidira poslovni plan za tekuću god

Pravo glasa imaju akcionari ili njihovi punomoćnici koji budu raspolagali sa najmanje jedan odsto akcija na dan 21. novembar.

Prethodnim biznis planom za ovu godinu je planiran rast aktive od 1,2 odsto i ostvarenje dobiti od 5,16 milijardi dinara što će izvesno biti predmet rebalansa nakon loših polugodišnjih rezultata. Komercijalna je u prvih šest meseci ove godine zabeležila konsolidovani gubitak od 2,7 milijardi dinara u odnosu na dobit od 703,4 miliona dinara u istom periodu 2015. godine.

Akcije ove banke od početka godine beleže neznatan rast od 1,6 odsto, a po poslednjoj ceni od 1.649 dinara tržišna kapitalizacija banke iznosi oko 28 milijardi dinara (oko 228 miliona evra). oma je najavila međudividendu za novembar putem koje će u budžet biti usplaćeno oko 2,5 miliona evra (oko 10,8 dinara po akciji).

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana