Tekst objavljen: 31.08.2017 11:50        


Kompanije zainteresovane za koncesiju Aerodroma „Nikola Tesla“ ponudile su daleko više novca nego što se očekivalo, prenosi „Blic“.

Koncesione ponude za Aerodrom iznad očekivanja?

Kako navodi taj list, ponude su i za 100 miliona evra iznad očekivanih. Među prve četiri firme koje su se javile su ciriški aerodrom, kao i po jedna indijska, korejska i francuska firma, prenosi ovaj dnevnik. Podsetimo, u trku za koncesiono upravljanje beogradskim aerodromom ušli su švajcarsko-francuski konzorcijum Zurich Airport sa kompanijama Eiffage i Meridiam Eastern Europe Investments, indijsko-grčki konzorcijum GMR Infrastructure limited i Terna, francuska kompanija Vinci Airports, južnokorejsko-tursko-kiparski konzorcijum Incheon international Airport corporation, Yatirimlari ve Islatme, VTB capital infrastructure i kineski konzorcijum HNA i China National Aero-Technology.

Predmet koncesije, za koju je poziv objavljen 10. februara 2017. godine, je finansiranje, razvoj kroz izgradnju i rekonstrukciju, održavanje i upravljanje infrastrukturom i obavljanje delatnosti operatera na Aerodromu „Nikola Tesla“. Nedavno su Vlada Srbije i Aerodrom produžili rokove u postupku za davanje koncesije za beogradski aerodrom, a novi rok za podnošenje obavezujućih ponuda je 23. oktobar 2017. godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana