Tekst objavljen: 24.08.2017 12:25        


Beogradska Komercijalna banka objavila je konsolidovane finansijske izveštaje za prvih šest meseci koji obuhvataju poslovanje matične banke i ostalih članica grupacije: podružnica u Budvi i Banjaluci, te društva za upravljanje investicionim fondovima KomBank Invest.

Konsolidovani dobitak Komercijalne u prvih šest meseci

Na kraju juna konsolidovana aktiva grupe iznosila je 403,4 milijarde dinara (pad od 5,9 odsto), u kojoj zavisna preduzeća doprinose sa oko osam odsto.

Komercijalna je u periodu januar-jun zabeležila konsolidovani dobitak pre oporezivanja od 4,5 milijardi dinara naspram gubitka od 2,7 milijardi dinara u istom periodu prošle godine. Slično kao i u nekonsolidovanim izveštajima, odsustvo troškova otpisa i rezervisanja donelo je znatno bolji rezultat u tekućoj godini.

Komercijalna banka Budva doprinela je dobitku sa 486 hiljada evra, Komercijalna banka Banjaluka sa 120 hiljada evra i KomBank Invest sa 2,9 miliona dinara. Kapitalna adekvatnost grupe na kraju juna iznosila je 24,0 odsto u odnosu na 26,2 odsto s kraja protekle godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana