Tekst objavljen: 31.08.2016 9:32        


Beogradska Komercijalna banka objavila je konsolidovane finansijske izveštaje za prvih šest meseci koji osim poslovanja matične kompanije obuhvataju podružnice u Crnoj Gori i BiH, te društvo za upravljanje investicionim fondovima Kombank Invest.

Konsolidovani gubitak Komercijalne banke 2,7 milijardi

Kao i u slučaju finansijskih izveštaja matične kompanije, Komercijalna je objavila konsolidovani gubitak od 2,7 milijardi dinara u odnosu na dobit od 703,4 miliona dinara u istom periodu 2015. godine.

Ovaj gubitak u prvom redu je posledica jednokratnog rasta obezvređivanja plasmana i kreditno rizičnih vanbilansnih stavki koji su kompaniji doneli rashod od 6,4 milijarde dinara (tri milijarde dinara u istom periodu prošle godine).

Kada je u pitanju osnovni biznis, Komercijalna je zabeležila pad neto prihoda po osnovu od kamata od 2,4 odsto na 7,3 milijarde dinara, dok je neto prihod po osnovu naknada i provizija porastao 1,6 odsto na 2,5 milijardi dinara.

Bilansna aktiva grupacije na kraju juna iznosila je 433,4 milijarde dinara što predstavlja rast od 4,5 odsto od početka godine. Matična kompanija učestvuje u ukupnoj aktivi grupacije sa 93,3 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana