Tekst objavljen: 10.03.2017 12:39        


Ministar privrede Srbije Goran Knežević najavio je da će do kraja marta biti pokrenut postupak privatizacije tri preduzeća petrohemijskog kompleksa Azotare i Petrohemije iz Pančeva i Metanolsko-sirćetnog kompleksa (MSK) iz Kikinde.

Krajem marta kreće privatizacija Azotare, Petrohemije..

Knežević je na Kopaonik biznis forumu kazao da Petrohemija trenutno na računu ima 50 miliona EUR i da sve svoje obaveze izmiruje redovno. I Azotara, za koju ima zainteresovanih kupaca, plaća svoje obaveze, kazao je ministar i dodao MSK ima problema da naplati isporučenu robu i izmiri svoje obaveze i da se razgovara o tome kako da ta kompanija dobija gas po povoljnijim uslovima.

Knežević je istakao da je Vlada Srbije odlučna da dovrši proces privatizacije i da je preostalo oko 100 preduzeća koja treba da dobiju nove vlasnike.

Najveće teškoće imamo sa 17 preduzeća, medju kojima su pored onih iz petrohemijskog kompleksa i Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor, Galenika, PKB, Resavica, istakao je on, navodeći da ta preduzeća nisu samo ekonomski već i socijalni i demografski problem jer zapošljavaju veliki broj ljudi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana