Tekst objavljen: 06.02.2017 10:12        


Prosečne cene karata Ryanair-a pale su za 17 odsto u poslednjem tromesečju lani, dok je dobit manja za osam procenata, objavila je u ponedeljak ta niskobudžetna irska avio-kompanija.

Kvartalna dobit Ryanair-a  smanjena 8%

Prosečna cena karte Ryanair-a iznosila je u spomenutom periodu 33 evra po putniku. Tromesečna dobit, pak, smanjena je sa 103 miliona ostvarenih u poslednjem kvartalu 2015. na 95 miliona evra u zadnjem tromesečju lani.

Kompanija je napomenula da su cene karata "padale brže nego što je prvobitno planirano". No, istovremeno je broj putnika u tom kvartalu porastao za 16 odsto, na 29 miliona, a popunjenost kapaciteta je bila 95 odsto. Kompanija je objavila i da je povećavala kapacitete i dodavala nove vazdušne linije i baze, prateći ono što su činili drugi avio-prevoznici te je "u skladu s time i okruženje cena ostalo slabo."

Ryanair je dodao da će nesigurnost koja je usledila nakon Brexita, uz slabiju funta i ukidanje čarter kapaciteta iz Turske, Egipta i Severne Afrike u Španiju i Portugal, i dalje "nastaviti pritiskati cene u ostatku ove godine", ali i sledeće.

Iako je irska avio-kompanija oprezna u procenama poslovanja u ostatku godine, zadržala je godišnju prognozu dobiti u rasponu od 1,30 do 1,35 milijardi evra. Tu procenu Ryanair zasniva na pretpostavci da „neće doći do nikakvih nepredviđenih sigurnosnih događaja".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana