Tekst objavljen: 30.08.2017 13:17        


Nemački avioprevoznik Lufthansa zainteresovan je za otkup širokotrupnih letelica kompanije Air Berlin, kao i njihovih transatlantskih ruta.

Lufthansa zainteresovana za kupovinu Air Berlinovih

Air Berlin, druga najveća aviokompanija u Nemačkoj, podneo je zahtev za bankrot nakon što je njegov većinski vlasnik, kompanija Etihad, naveo da će obustaviti finansiranje usled godinama kumuliranih gubitaka. Nekoliko ponuđača trenutno je u trci za preuzimanje imovine ove kompanije, kao i za oko 140 aviona i lokacija za sletanje i poletanje u Nemačkoj. Lufthansa je posebno zainteresovana za rute do Amerike, uključujući Njujork, a nemačka vlada je podržala plan.

Ovaj sporazum u vrednosti od nekoliko stotina miliona evra podrazumeva da oko 3.000 zaposlenih Air Berlina prelazi u Lufthansu. Britanski Easyjet i Tomas Cook, kao i Rynair, su takođe među zainteresovanim kupcima, a svoje ponude kompanije moraju dostaviti do 15. septembra. Jučerašnji trgovački dan Lufthansa je završila u minusu od 1,5 odsto, spustivši se na 20,4 evra po akciji, dok od početka godine beleži oporavak od skoro 66 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana