Tekst objavljen: 04.09.2017 11:26        


Kanadski proizvođač garderobe za fitnes, Lululemon, objavio je rezultate za drugi kvartal koji su premašili očekivanja investitora, na prvom mestu zahvaljujući snažnom rastu online prodaje od 30 odsto.

Lululemon na krilima online prodaje, akcije skočile 7%

Kompanija je saopštila da su ostvareni solidni rezultati na svim bitnim tržištima, a u skladu s tim, prognoza poslovanja za celu godinu je poboljšana. Prodaja u postojećim prodavnicama i online prodaja zabeležile su skok od sedam odsto, dok je samo prodaja u postojećim prodavnicama, ne računajući novootvorene radnje, registrovala rast od dva odsto.

U drugom kvartalu kompanija je ostvarila prihod od 581,1 milion dolara, 13 odsto iznad prošlogodišnjeg, dok je neto dobit dostigla 57,8 miliona dolara, odnosno ostvarena je dobit po akciji od 36 centi. Menadžment Lululemon-a poboljšao je prognozu poslovanja za celu godinu – očekuje se neto prihod između 2,545 – 2,549 milijardi dolara, sa prethodne procene od 2,53 - 2,58 milijardi dolara, a prilagođena dobit po akciji između 2,35 – 2,42 dolara.

Nakon objave rezultata akcije kompanije registrovale su rast vrednosti od 7,2 odsto na 61,7 USD, dok od početka godine beleže negativnu promenu od oko 5 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana