Tekst objavljen: 18.08.2016 9:30        


Inostrane avio-kompanije koje posluju na beogradskom Aerodromu „Nikola Tesla“ zabeležile su mešovite rezultate tokom prvih šest meseci s obzirom na pojačanu konkurenciju. 

Mešoviti rezultati stranih avio-kompanija

Wizz Air, koji ima bazu u Beogradu, nastavio je oporavak nakon velikog pada tokom 2014. godine usled ukidanja nekoliko linija i javnih nesuglasica sa Aerodromom u pogledu visine taksi.

Ova niskotarifna kompanija prevezla je 199.539 putnika tokom perioda januar-jun, što je 3,4 odsto više u odnosu na isti period prošle godine. Wizz-ov udeo na Aerodromu porastao je na 9,4 odsto, što je i daje značajno ispod rekordnog nivoa od 12,5 odsto zabeleženog u prvoj polovini 2013. godine.

Članice Star Alliance-a, Lufthansa i Swiss International Air Lines, zabeležile su pad broja putnika od 3,4 odnosno 10,2 odsto, respektivno. Montenegro Airlines je registrovao blagi rast broja putnika od 1,6 odsto na 114.953, uprkos padu broja avio operacija za pet procenata.

Lufthansa je i dalje drugi po veličini ino operater sa udelom na tržištu od 6,2 odsto, a slede je Montenegro Airlines sa 5,4 odsto i Swiss sa 3,9 procenata.

Ukupno posmatrano, u prvih šest meseci inostrani operateri su prevezli neznatno preko milion putnika što je rast od jedan odsto u odnosu na isti period prošle godine. Strane avio-kompanije drže 47,4 odsto tržišta na Aerodromu, dok je Air Serbia prevezla 52,6 odsto od ukupnog broja putnika.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana