Tekst objavljen: 26.10.2016 11:06        


Nekoliko srpskih preduzeća moglo bi u narednom periodu da postanu snabdevači nemačkog Eberšpehera. On je jedan od svetskih lidera u proizvodnji izduvnih sistema za automobilsku industriju, grejača i rashladnih uređaja za teretna vozila i autobuse, izjavio je potpredsednik za upravljanje lancem snabdevanja te kompanije Tomas Ror. 

Metalac na korak od posla sa nemačkom auto-industrijom

Ror je rekao da je već postignut dogovor da u januaru sledeće godine nemački eksperti za kontrolu kvaliteta posete Fabriku poljoprivredne mehanizacije (FPM) Agromehanika iz Boljevaca, i dodao da i Metalac iz Gornjeg Milanovca, posle prošlogodišnje kupovine Fabrike automobilskih delova (FAD) iz istog grada, takođe ima mogućnost za proizvodnju auto-delova.

Delegacija Eberšpehera, kompanije koja je prošle godine imala promet od 4,4 milijarde evra i 8.600 zaposlenih u 60 proizvodnih pogona u 25 zemalja sveta, Srbiju je prvi put posetila u julu kada je, uz pomoć Privredne komore Srbije, regionalnih privrednih komora i Razvojne agencije Srbije, razgovarala sa predstavnicima 12 domaćih privrednih društava, potencijalnim dobavljačima delova.

Ror je kao dobar primer naveo Metalac, koji, kako je rekao, proizvodi delove od nerđajućeg čelika koji mogu da nađu primenu u industriji izduvnih sistema, i Agromehaniku, čije mašine mogu da se iskoriste za izradu senzora. Metalac je kupio FAD iz stečaja sredinom prošle godine za trećinu procenjene vrednosti, plativši 242 miliona dinara (oko dva miliona evra).

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana