Tekst objavljen: 07.04.2017 10:39        


Nakon što je 2016. godinu završila sa skoro 20 odsto rasta ukupnog prihoda, kompanija Metalac je u prvom kvartalu 2017. zabeležila skok od 11 odsto u odnosu na isti period godinu dana ranije.

Metalac nastavio rast u prvom kvartalu

Sa 20,35 miliona evra tromesečne realizacije i plan je premašen za osam odsto. Metalac posuđe je 2016. godinu završilo sa 16 odsto rasta ukupnog prihoda, a ukupna tromesečna realizacija u 2017. iznosi oko 5,9 miliona evra, što je dva odsto više od plana i tri odsto više od prošlogodišnje. Domaće tržište je ostvarilo veći rast (6 odsto), dok je izvoz bolji za dva odsto. Sa 22 procenta prebačaja tromesečnog plana i rastom realizacije od 24 odsto u odnosu na isti period 2016. godine i Metalac bojler potvrđuje uzlazni trend, a duplirana je i prodaja XGranit sudopera.

U kompaniji su zadovoljni učešćem izvoza u Rusiju, koji ponovo raste, kao i rastom na tradicionalnom francuskom tržištu, početkom saradnje sa novim kupcem u SAD i ulaskom na tržište Bugarske. Nakon Frankfurtskog sajma, održanog u februaru, ponovo je potvrđeno da je srpski proizvođač posuđa dobro pozicioniran u poslovnom svetu i kod krajnjih potrošača, a sve ozbiljnije mu se pridružuju i drugi programi poput – bojlera, sudopera i opreme za kuhinju, kao i kupatila od kompozitnih granmatrix materijala.

Iz Metalca podsećaju da je u martu realizovan prvi nalog za novog kupca iz Holandije, a poseban izazov predstavlja zainteresovanost velikog trgovinskog lanca Carrefour u Francuskoj. Najavljena je i poseta potencijalnog kupca iz Rumunije, dok su u toku novi razvojni projekti za partnere iz Finske i Švajcarske, gde je reč o uzorcima inoks asortimana.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana