Tekst objavljen: 05.07.2017 12:51        


Gornjomilanovački holding Metalac saopštio je da je u prvih šest meseci tekuće godine zabeležio ukupnu realizaciju od oko 42 miliona evra, što je 10 odsto više u odnosu na isti period prošle godine i 8 odsto više od plana.

Metalac zabeležio rast ukupnih prihoda od 10%

Najveći rast od proizvodnih preduzeća imali su Metalac bojler (28 odsto) i Metalac inko (11 odsto), dok je Metalac posuđe napravilo izvrsnih 4 odsto rasta u odnosu na inače veoma uspešno polugodište prethodne godine. Jedino je Metalac FAD bio značajno ispod plana, sa padom od oko 6 odsto, navodi se u saopštenju kompanije.

Među domaćim trgovačkim preduzećima, koja su ukupno ostvarila 16,9 miliona evra, najveće učešće sa čak 34 odsto ima Metalac proleter, iza kojeg je Metalac market sa skoro 32 odsto i Metalac home market Novi Sad sa 23 odsto.

Trgovačka društva u inostranstvu ostvarila su ukupno 5,7 miliona evra prihoda, od čega skoro 63 odsto učešća ima Metrot, koji je inače zabeležio 44 odsto rasta u odnosu na polugodište 2016. Značajno povećanje prodaje zabeležio je i Metalac market u Podgorici, a trend rasta (+18 odsto) beleži i zavisno preduzeće u Ukrajini.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana