Tekst objavljen: 06.07.2017 14:35        


Šef delegacije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Džejms Ruf izjavio je juče da će se o povećanju plata i penzija razgovarati na jesen, prilikom dolaska delegacije zbog osme revizije aranžmana sa Srbijom.

MMF smanjio prognozu budžetskog deficita na 1,1% BDP-a

On je izjavio i da su Vlada Srbije i Narodna banka Srbije "postigli dramatično poboljšanje" ekonomske situacije u Srbiji. "Ako pogledamo unazad od naših prethodnih konsultacija po Članu 4, u februaru 2015. godine, možemo videti da su Vlada i NBS ostvarili dramatično jačanje ekonomije i poboljšanje ekonomske situacije", rekao je Ruf novinarima u Vladi Srbije.

On je kazao da MMF u ovoj godini predviđa da će privredni rast Srbije biti tri odsto, a da je revidirao na niže projekciju deficita na 1,1 odsto BDP-a, što je najniži nivo od 2005. godine. Ruf je rekao da je na vlastima u Srbiji da odluče da li će novi aranžman sa MMF-om. "To nije bilo u fokusu ovih razgovora.

Fokusirali smo se na uspešan završetak postojećeg aranžmana. Potpuno je ispravno da vlada i NBS razmotre svoju poziciju, jer je njihova odluka da li će zatražiti još jedan aranžman ili ne. Sa tačke gledišta MMF-a i dalje smo spremni da pružimo podršku i pomognemo Srbiji”, objasnio je Ruf.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana