Tekst objavljen: 19.01.2017 12:00        


Premijer Hrvatske Andrej Plenković najavio je mogućnost da država nakon otkupa MOL-ovih akcija u Ini, za tu naftnu kompaniju pokuša pronaći investitore, pa čak i ponovo strateškog partnera.

Most protiv novog strateškog partnera za Inu

„Nakon što otkupimo taj udeo, mislim da možemo biti otvoreni i za druge investitore pa i strateške partnere u nekoj kasnijoj fazi. Ali na drugim osnovama, ne na onima na kojima su danas“, kazao je Plenković ne precizirajući kakvo bi bilo to novo strateško partnerstvo.

Takva mogućnost kako se čini još nije dogovorena ni s partnerima iz Mosta koji nisu oduševljeni mogućnošću da se za Inu traži strateški partner, nakon što je država izvuče iz zagrljaja sadašnjeg, odnosno mađarskog MOL-a.

U Mostu, ističu sagovornici „Novog lista“ iz te stranke, čiji ministar Slaven Dobrović drži resor energetike, nisu uvereni da bi Ini trebalo pronaći novog strateškog partnera koji bi ušao u vlasničku strukturu kompanije. Uz napomenu da premijer svoju najavu pronalaska strateškog partnera nije detaljnije objasnio pa ne znaju ni šta bi to značilo, u Mostu su kazali da bi svaki strateški parter na ovaj ili onaj način hteo preuzeti kontrolu nad Inom, a to se, što pokazuje i sadašnja situacija s MOL-om, nije pokazalo najboljim rešenjem za Inu.

„Verujemo da bitne odluke moramo donositi sami insistirajući pritom na energetskom suverenitetu“, poručuju iz Mosta.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana