Tekst objavljen: 06.03.2017 10:43        


Dnevni list "Danas", pozivajući se na krugove bliske Energoprojekt holdingu, piše da iza zbirnih računa koji su nedavno kupili 5,8 odsto akcija ove kompanije stoji jedan od velikih akcionara kompanije, Napred razvoj, koji ima 22,5 odsto Energoprojekta.

Napred optužio upravu Energoprojekta

S druge strane, Napred razvoj je uputio dopis nadzornom odboru kompanije u kom izražava nesaglasnost sa odlukom Nadzornog odbora zbog, kako ističu, nezakonite odluke. Kao prvo oni smatraju da su akcije prvo otkupljene, a tek onda doneta odluka. Zatim da je bez dokaza donet neosnovan zaključak da je veliki promet akcija Energoprojekta 'manipulacija tržišta kapitala velikih razmera', kao i da nije tačno da je to dovelo do pada cene akcija, već suprotno od toga, da je cena akcija povećana.

Takođe, iz Napreda tvrde da je generalni direktor Energoprojekta Vladimir Milovanović u "otvorenom pismu zaposlenima u zavisnim društvima uslovljavao zaposlene da uzimaju kredite radi sticanja akcija društva, što predstavlja sukob interesa", zapretivši upravi i sazivanjem vanredne skupštine.

Milovanović je za "Danas" rekao da je samo "dao predlog" najbližim saradnicima da svoj novac ulože u kupovinu akcija, a da je kupovina sopstvnih akcija kompanije "reakcija u skladu sa politikom zaštite svih akcionara".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
akcije energoprojekt holding energoproekt

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana