Tekst objavljen: 16.03.2018 10:55        


Švedski lanac trgovina odećom Hennes & Mauritz (H&M) preliminarno je u sredu izvestio o blagom padu prihoda u prvom fiskalnom tromesečju.

Nastavlja se agonija H&M-a, akcije pale dodatnih 3%

U periodu od decembra do februara prihodi drugog po veličini lanca trgovina odećom u svetu pali su 1,5 odsto, na 53,6 milijardi švedskih kruna (5,3 milijarde evra). Iskazano u lokalnim valutama i uz uključeni PDV, prihodi su se zadržali na nivou istog perioda prethodne godine. Kompanija je zabeležila pad prihoda i u prethodnom fiskalnom tromesečju, i to nakon više godina rasta, navodeći kao razlog manji broj kupaca u fizičkim trgovinama i "neravnotežu u pojedinim delovima strukture brenda H&M".

Uprava je najavila da će uložiti veće napore u integraciju fizičkih i internet trgovina a na pojedinim su tržištima omogućili i povraćaj odeće kupljene na Internetu. Njihov konkurent španski Inditex prošle godine u povezivanje internet i fizičkih trgovina uložio je 1,8 milijardi evra, te najavljuje i nastavak tog procesa kroz usluge poput internet narudžbine odeće i njenog preuzimanja u trgovini, koje se u nekoliko trgovina obavlja na potpuno automatizovanim punktovima. H&M je ukupno na kraju februara imao 4.743 trgovine širom sveta, 400 više nego na kraju istog meseca prošle godine. Akcije H&M-a pale su na jučerašnjem trgovanju preko tri odsto, dok u poslednjih godinu dana registruju minus od 42,8 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana