Tekst objavljen: 16.03.2018 10:46        


Proizvodno-montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna (JESV) objavilo je nekonsolidovane finansijske izveštaje za prošlu godinu u kojoj je zabeležen pad prihoda, ali je ostvaren značajan rast profitabilnosti usled početka velikog projekta na TENT-u.

Nekonsolidovana dobit Jedinstva 205 miliona RSD

Jedinstvo je u prošloj godini zabeležilo nekonsolidovane prihode od 3,6 milijardi dinara što je 23,2 odsto niže u odnosu na godinu pre, dok je poslovna dobit pala 60,5 procenata na 81,2 miliona dinara. Ipak, krajnji rezultat za bio za 27,1 odsto viši i dostigao je 205,5 miliona dinara usled boljeg finansijskog rezultata (dobit iz finansiranja od 160,6 miliona dinara).

Jedinstvo je krajem prošle godine otpočelo veliki projekat izgradnje postrojenja za odsumporavanje dimnih gasova na TENT-u, čija ukupna vrednost iznosi oko 167 miliona evra, od čega Jedinstvo izvodi deo radova u vrednosti od 95,5 miliona evra. Efekti ovog posla već su se videli u poslednjem kvartalu prošle godine te je pozicija primljenih avansa skočila na 2,2 milijarde dinara.

Očekuje se da će posao na TENT-u dati najveći doprinos rezultatima kompanije u naredne tri godine. Konsolidovane rezultate poslovanja, koji obuhvataju i rezultate zavisnih preduzeća među kojima je i putarska firmu Novi Pazar put koja je prošle godine odlučujuće doprinela ostvarenju dobiti od 409 miliona dinara, kompanija bi trebalo da objavi do kraja aprila.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana