Tekst objavljen: 05.06.2017 10:58        


Fiat Chrysler Automobili Srbija, železara Hesteel Srbija i Tigar Tyres iz Pirota na čelu su liste 15 najvećih srpskih izvoznika u prva četiri meseca 2017, pri čemu se izvoz železare, kako je objavilo Ministarstvo finansija, više nego udvostručio u odnosu na isti lanjski period.

NIIS: FCA i dalje najveći izvoznik, izvoz NIS-a u prva

Ukupna vrednost izvoza 15 vodećih izvoznika iznosila je u periodu januar-april 1,4 milijarde evra, u čemu vodeća trojka zajedno učestvuje gotovo sa polovinom, tačnije sa 685,3 miliona evra. Fiat i dalje suvereno drži prvo mesto sa ostvarenim izvozom u posmatranom periodu od 382,2 miliona evra (pad od 10,7 odsto), prati ga železara Hesteel sa 183,2 miliona evra (skok od 129 odsto), a na trećem mestu je Tigar Tyres sa vrednošću izvoza od 119,9 miliona evra.

Na četvrtoj poziciji je Naftna industrija Srbije (NIS), čiji je izvoz iznosio 87,6 miliona evra (skok od 52,9 odsto), peta je kompanija Tetra Pak sa plasmanom u inostranstvu od 73,2 miliona evra, a MK Grupa, sa iznosom od 63,9 miliona evra, šesti je najveći domaći izvoznik, prema majskom izveštaju Ministarstva finansija "Tekuća makroekonomska kretanja".

Pančevačka HIP Petrohemija je zauzela sedmo mesto sa izvozom vrednim 61,8 miliona evra, a prati je prokupački Leoni sa izvozom od 58 miliona evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana