Tekst objavljen: 25.11.2016 12:49        


Državni sekretar u Ministarstvu privrede Srbije Dragan Stevanović kaže da će se u Petrohemiji primeniti model Unapred pripremljenog plana reogranizacije, ali da najpre moraju da se reše dugovi tog preduzeća.

NIIS: Petrohemiju čeka UPPR i rešavanje duga

„Sada se na radnoj grupi usaglašavaju dužničko poverilački odnosi. Ideja je da 530 miliona EUR nasleđenih dugova koji danas opterećuju pozitivno tekuće poslovanje Petrohemije, što se odnosi na Srbijagas i NIS, pokušamo da rešimo kroz model otpisa dela duga, konverzije dela duga u kapital i naplate dela duga od NIS-a.

To će država preuzeti na sebe i na javni dug i to je usaglašeno sa MMF-om na taj način će se Petrohemija relaksirati duga od 530 miliona evra“, kazao je on.

Stevanović je rekao da će to u celosti stvoriti uslove da Petrohemija ima pozitivno tekuće poslovanje i dodao da će to učiniti Petrohemiju aktraktivnijom za partnere. Naveo je da će se model UPPR-a primeniti i za Ikarbus, kragujevački 21. oktobar, Politiku, kruševački Trayal.

Stevanović je objasnio da ta preduzeća više nisu zaštićena i da posluju prema tržišnim uslovima, a UPPR podrazumeva plan kako će ta preduzeća poslovati u narednih 5-6 godina.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana