Tekst objavljen: 20.07.2017 15:47        


Domaće tržište akcija oslabilo je danas 0,4%, mereno indeksom Belex15, u velikoj meri usled korekcije u vrednosti akcija Naftne industrije Srbije (NIIS). Ukupan promet na trgovanju iznosio je skromnih 8,6 miliona RSD (71,6 hiljada EUR).

NIS pao 2%, Impol Seval najviši od 2007. godine

Zemunska Galenika Fitofarmacija (FITO) bila je najprometnija akcija iz indeksne korpe sa realizacijom od 1,4 milion RSD po prosečnoj ceni od 2.620 RSD što je rast od 0,3% u odnosu na juče. Akcije ove kompanije već duže vreme blago fluktuiraju oko nivoa od 2.600 RSD, odnosno nalaze se u nevelikom minusu od početka godine. Energoprojekt holding (ENHL) se zadržao na nivou od 1.480 RSD uz promet od 1,3 miliona RSD, dok je zavisno preduzeće EP Entel (EPEN) zabeležilo promet od 0,6 miliona RSD po takođe nepromenjenoj ceni od 11.000 RSD. Uprava Energoprojekta je danas i zvanično odbacila ponudu za preuzimanje od strane Napreda i lica koja s njim zajednički deluju, a isti stav je i iznela sindikalna organizacija.

NIS je danas pao 2,1% na 664 RSD uz realizaciju od 0,6 miliona RSD, i ova hartija je odlučujuće doprinela padu indeksa. NIS je saopštio da će u četvrtak, nakon trgovanja, objaviti rezultate poslovanja za prvih šest meseci. Bečejski Sojaprotein (SJPT) pao je danas na novi višegodišnji minimum, završivši trgovanje na 392 RSD, uz neveliki promet. S druge strane, Impol Seval (IMPL) je skočio 1,4% na 3.700 RSD uz promet od 1,2 miliona RSD, a danas postignuta cena predstavlja najvišu vrednost akcija Impola još od septembra 2007. godine. Najprometnija akcija na tržištu bilo je Vodoprivredno preduzeće iz Ćuprije (VDPC) koje je po nepromenjenoj ceni od 4.000 RSD registrovalo promet od 2,1 milion RSD. Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim papirima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana