Tekst objavljen: 15.06.2020 11:55        


Protekla sedmica donela je usporavanje oporavka domaćeg tržišta akcija, a utanjili su i prometi na trgovanju obveznicama pa je ukupna realizacija na tržištu iznosila tek 10,24 miliona dinara (0,87 miliona evra)

Novi pad Komercijalne, Belex stagnirao

Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, ojčao je neznatno na 678,8 poena.



Najprometnija akcija ponovo je bila Komercijalna banka (KMBN) koja se spustila 2,2 odsto na 2.200 uz promet od 64,6 miliona dinara. Akcijama ove banke trguje se trenutno ispod nivoa od 50 odsto njene knjigovodstvene vrednosti na dan 31. mart tekuće godine.

Akcije Alfa plama (ALFA) blago su oslabile na 24.816 dinara uz promet od 9,2 miliona dinara. Ova kompanija još uvek nije objavila godišnji finansijski izveštaj niti sazvala redovnu skupštinu akcionara. Naftna industrija Srbije (NIIS) se oporavila dodatnih 1,8 odsto na 610 dinara uz skromano trgovanje od 8,8 miliona dinara. Ovaj rast NIS-ovih akcija stigao je uprkos tome što je cena sirove nafte zabeležila prvi nedeljni pad (-8 odsto) nakon šest vezanih sedmica rasta.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Akcije Metalca (MTLC) skočile su 2,8 osto na 1.901 dinar uz promet od 8,4 miliona dinara. Danas je ex-dividend dan za ovu akciju, a kao i prošle godine kompanije će akcionarima isplatiti dividendu od 85 dinara po akciji.

Akcije Impol Sevala (IMPL) uz prilično jaku tražnju osvojile su psihološku granicu od 4.000 dinara, uprkos prolasku preseka za dividendu. Od početka godine akcije Impola beleže skok od 20 odsto i predstavljaju jedinu akciju u indeksnoj korpi sa pozitivnim prinosom.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze Beogradska berza nedeljni izveštaj sa berze belex Komercijalna banka momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana