Tekst objavljen: 24.07.2017 10:41        


Tehnološki gigant Microsoft objavio je rezultate poslovanja za četvrti kvartal fiskalne 2017. godine koji su pokazali snažan rast profitabilnosti.

Odlični rezultati Microsofta na krilima 'cloud' biznisa

U ovom tromesečju ostvaren je prihod od 23,3 milijarde dolara i neto dobit od 6,5 milijardi dolara, u poređenju sa 20,6 milijardi dolara prihoda i 3,1 milijarde dolara neto dobiti, ostvarenih u istom periodu prethodne godine. Dobit po akciji je dostigla 83 centa, dok je u istom kvartalu prošle godine iznosila 39 centi.

Posmatrano za celu godinu, ukupan ostvareni prihod uvećan je za pet odsto na 89,9 milijardi dolara, dok je neto dobit porasla 26 odsto na 21,2 milijarde dolara. Snažan rast poslovanja mahom je posledica rezultata 'cloud' biznisa, a ovaj segment je u poslednjem kvartalu zabeležio rast od 11 odsto na 7,43 milijarde dolara.

Nakon objave rezultata, akcije Microsofta su zabeležile novu istorijsku najvišu vrednost, ali su kasnije objavljena očekivanja za tekući kvartal razočarala investitore te je trgovanje u petak okončano blagim padom na 73,6 dolara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana