Tekst objavljen: 04.03.2019 11:25        


Domaće tržište akcija zabeležilo je rast protekle sedmice od jedan odsto na 691,5 poena, mereno indeksom Belex15, nakon tri vezane nedelje pada.

Oporavak Belexa nakon tri nedelje pada

 Ukupan promet u trgovanju iznosio je 138,9 miliona dinara (1,2 miliona evra). Messer Tehnogas (TGAS) bio je ubedljivo najprometnija akcija, uz pad cene od jedan odsto na 10.751 dinar. Najveći deo prometa od 46,7 miliona dinara ostvaren je u samo jednoj transakciji na ceni od 10.750 dinara.

U tekućoj godini akcije Tehnogasa beleže pad vrednosti od osam procenata, nakon što su prošle godine oslabile identičnom stopom.

Akcije Naftne industrije Srbije (NIIS) konačno su osvojile psihološku granicu od 700 dinara uz rast od 2,2 odsto, dok su prošle sedmice stizale i do 730 dinara što je njihov najviši nivo u poslednjih devet meseci. Kompanija je u četvrtak objavila iznenađujući pad neto profita za 2018. od sedam procenata, uprkos činjenici da je iza sebe ostavila odličnu poslovnu godinu sa rastom EBITDA pokazatelja od 14 procenata.

Aerodrom "Nikola Tesla" (AERO) prekinuo je višenedeljni silazni trend usled prolaska preseka za dividendu, rastom od skoro pet procenata. Glavni kupci ove hartije na nivoima oko 700 dinara proteklih nedelja bili su domaći penzioni fondovi.

.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Prvi put otkako su se pojavile na Beogradskoj berzi, akcije Fintel energije (FINT) bile su među prometnijima sa realizacijom od 1,6 miliona dinara. Od inicijalne ponude akcija u novembru, akcije ove kompanije beleže rast od šest procenata.

Akcije Impol Sevala (IMPL) nastavile su da fluktuiraju oko nivoa od 3.000 dinara uz promet od 1,6 miliona dinara. Akcijama ove kompanije trguje se trenutno ispod polovine knjigovodstvene vrednosti i na PE raciju ispod četiri.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana