Tekst objavljen: 22.06.2017 15:40        


Izuzetno slaba investiciona aktivnost zabeležena je na današnjem trgovanju. Ukupan promet iznosio je 4,3 miliona RSD (35,3 hiljade EUR), dok je indeks Belex15 ojačao 0,3% na 706,4 poena.

Oporavak Belexa uz minoran promet

Najprometnija akcija na tržištu bio je Energoprojekt holding (ENHL) koji je zabeležio trgovanje vredno 1,4 miliona RSD po prosečnoj ceni od 1.449 RSD, što je 0,9% više u odnosu na juče. Napred i nekoliko drugih najvećih akcionara Energoprojekta su u petak uputili nameru za preuzimanje ove kompanije, a očekuje se da bi u ponudi koju treba da odobri Komisija za hartije od vrednosti cena trebalo da bude najmanje 1.500 RSD.

Aerodrom "Nikola Tesla" (AERO) je oslabio pola procenta na 1.298 RSD uz promet od 0,8 miliona RSD, dan nakon što je obelodanjeno da se pet potencijalnih investitora odnosno konzorcijuma kvalifikovalo za drugi krug koncesije u kojoj će biti davane obavezujuće ponude. Naftna industrija Srbije (NIIS) je zabeležila oporavak nakon oštrog silaznog trenda proteklih dana. NIS je danas porastao 1,4% na 659 RSD uz neveliki promet od 0,4 miliona RSD. Komercijalna banka (KMBN) se blago pomerila na 1.771 RSD uz promet od 0,3 miliona RSD, dok se Metalac (MTLC) zadržao na 1.752 RSD uz realizaciju od 0,2 miliona RSD.

Uz neveliki promet Impol Seval (IMPL) se zadržao na nivou od 3.450 RSD. Ova kompanija je prošle sedmice odobrila dividendu od 40 RSD po akciji, a iz uprave je poručeno da je ovogodišnjim biznis planom planirano ostvarenje profita od 6 miliona EUR u odnosu na prošlogodišnjih 10 miliona EUR. Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim papirima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana