Tekst objavljen: 31.12.2019 14:00        


Snažan oporavak akcija Komercijalne banke (KMBN) podigao je indeks Belex15 nakon dve vezane nedelje pada. Ovaj indeks najlikvidnijih akcija porastao je 1,4 odsto na 780,7 poena, dok je ukupan promet u trgovanju, zahvaljujući državnim obveznicama, dostigao 7,8 milijardi dinara (66,7 miliona evra)

Oporavak Komercijalne podigao indekse

Najprometnija akcija bila je Naftna industrija Srbije (NIIS) sa realizacijom od 18 miliona dinara uz rast od 1,1 odsto na 742 dinara. NIS je krajem sedmice stizao nadomak godišnjeg maksimuma od 750 dinara. Aerodrom "Nikola Tesla" (AERO) je zabeležio solidan promet od nepunih 16 miliona dinara, mahom na nivou od 920 dinara.



Beogradski Aerodrom kojim upravlja VINCI objavio je da je već premašio broj od šest miliona putnika, što je prvo ovakvo dostignuće kompanije u njenoj istoriji. Komercijalna banka skočila je 9,2 odsto na 3.222 dinara, nakon što je Ministarstvo finansija najavilo da je NLB zvanično prvorangirani ponuđač na tenderu za prodaju 83,2 odsto akcija banke.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Pojedini državni zvaničnici su iskazali zadovoljstvo iskazanom ponudom NLB-a Akcije Fintel energije (FINT) stigle su do istorijskog maksimuma od 610 dinara, nakon prošlonedeljnog skoka od 3,2 odsto. Godinu dana nakon sprovedenog IPO-a, ove akcije su dobile na vrednosti nepunih 22 odsto, istina uz neveliku likvidnost.

Akcije Energoprojekt holdinga (ENHL) porasle su 3,1 odsto na 670 dinara u nedelji u kojoj je kompanija zakazala vanrednu skupštinu za 15. januar. Nesaglasni akcionari će imati pravo otkupa akcija na ceni od 660 dinara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beogradska berza nedeljni izveštaj belex Komercijalna banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana